عروسک بهترین همبازی کودکان است. بازی کردن با عروسک، نیازها و خواسته های درونی کودک را متعادل میکند. عروسکها به کودکان اجازه باور داشتن انرژی های نهفته را میدهد. انرژی های جسمی و روانی که در بازی با عروسک شکل میگیرند.
عروسک بهترین همبازی کودکان
مراقبت و نگهداری از عروسک، غذا دادن به او و گردش بردن عروسک همه اینها به صورت ناخودآگاه موجب تقویت مهارت نگهداری و مراقبت در کودکان میشود. این شیوه برای درمان اختلات و مشکلات کودکان در بهداشت روانی آنها استفاده می شود.
کودکان برای برقراری ارتباط با دنیای بزرگترها از عروسکها استفاده میکنند. تبادل عاطفه و احساسات با عروسک روشی برای راه یافتن به دنیای بزرگترهاست. بازی کردن با عروسکها وضعیت روانی کودک را آشکار میکند. بازی کردن باعث میشود کودکان تنهایی های خود را پر کنند و بدون حضور والدین و خانواده، با عروسک خود تنهایی را بگذرانند. این کار اعتماد به نفس کودک را زیاد میکند زیرا حس روی پای خود ایستادن و برقراری ارتباط درست را می آموزند.
احساسات و بازی کودکانه
کودکان احساسات خود را با عروسکها در میان میگذارند. کودکی که ناراحت و غمگین است با عروسک خود صحبت میکند. در حقیقت با این کار برون ریزی را یاد میگیرد. این کار باعث می شود در بزرگسالی نسبت به بیان احساسات دچار مشکل نشوند.
مسئولیت پذیری و کودکان
لباس پوشیدن، غذا دادن و نگهداری کردن از عروسک یکی از بهترین روشهای آموزش مسئولیت پذیری برای کودکان است. با این کار، تمرین احساس مسئولیت را انجام میدهد. هرچه این ارتباط درست و کامل باشد در بزرگسالی فردی مسئولیت پذیرتر خواهند بود.
بهتر فکر کردن
وقتی قرار باشد به جای دو نفر تصمیم بگیرید بهترین تصمیم را، با بهتر فکر کردن میگیرید. حس مسئولیت پذیری و تمرکز افکار حاصل بازی کودکانه با عروسک است.
اصلاح رفتار کودک
کودکان در بازی با عروسکها با انها مثل بزرگترها صحبت میکنند. در حقیقت با عروسکها به عنوان موجودی حقیقی ارتباط برقرار میکنند. رفتار کودکان در این ارتباط ها میتواند برای اصلاح رفتاری آنها به والدین کمک فراوانی کند. تا بتواند به صورت غیر مستقیم رفتارهای نادرست کودک را اصلاح کند. مثلا وقتی در بازی کودک به عروسک غذا میدهد و او از الفاظ نادرست و رفتاری اشتباه با عروسک صحبت میکند مادر در فرصتی مناسب صحبت او را اصلاح کند تا کودک رفتار صحیح را یاد بگیرد.
عشق ورزیدن
اولین ارتباط احساسی کودکان با عروسکهاست. تجربه علاقمند شدن به دیگران با عروسک بازی آغاز میشود.
تجربه مادری کردن
در بازی کودک با عروسک مسئولیت پذیری از جهات مختلف را تجربه میکند یکی از این نقش ها، مادری کردن برای عروسک است.
بزرگسالان و عروسک بازی!!!!
فاصله گرفتن کودک از عروسک با بیشتر شدن سن آنها از شروع پیش دبستانی آغاز می شود. طبیعی است که به تدریج دوستان جای عروسک را میگیرند اما قطع ارتباط همیشگی مد نظر نیست.
علاقه بزرگسالان به عروسک اگر :
۱- همرا با وابستگی به عروسک باشد.
۲- انتخاب عروسک به عنوان دوست اصلی
باشد. باید نسبت به رفتار این بزرگسال نگران بود.